Eefje's verhaal

Eefje’s verhaal

Wie is Eefje?

Eefje is 30 jaar. Nog geen 3 jaar geleden trouwt ze met de liefde van haar leven Jehro. Ze wonen samen met hun hondje Robby in Hillegom. Eefje is een webanalytics goeroe en is begin 2016 haar eigen bedrijf gestart. Kort hierna krijgt zij voor het eerst de diagnose baarmoederhalskanker.

Er volgt een 12 uur durende operatie. Na de daarop volgende onderzoeken bevestigen de artsen dat ze alle kanker te pakken hebben. Er worden geen uitzaaiingen gevonden. De kans dat de kanker terug komt is minimaal (minder dan 2%). Eefje herstelt goed van de operatie, maar in de daarop volgende maanden krijgt zij steeds meer pijn. De arts bij wie Eefje destijds onder behandeling is wuift dit weg met de opmerking “Het zal wel een hechtinkje zijn, neem maar een paracetamol”.

Na meerdere smeekbedes wordt er eind 2017 eindelijk een biopt genomen en opnieuw een MRI scan gemaakt. De kanker is terug, en wordt niet voor niets agressief genoemd. In de 10 maanden sinds te operatie is de kanker uitgezaaid naar het buikvlies en zijn er 3 grote tumoren ontstaan in haar onderbuik. Er wordt binnen een week gestart met een “alles of niets” chemo-cocktail. Wie Eefje kent weet dat ze wel van een uitdaging houdt. “Je bent niet te genezen” ging er bij Eefje dan ook niet in. Direct na dat slecht nieuws gesprek in het ziekenhuis zette ze een knop om en slaat sindsdien geen stap over in de totaal aanpak van kanker.

Hoe nu verder?

In januari heeft Eefje haar laatste chemokuur gehad. Ondanks de zeer positieve resultaten krijgt zij nog steeds het stempel "uitbehandeld" en "niet te genezen". Maar Eefje heeft nog wel een kans: immuuntherapie in de IOZK kliniek in Keulen. Dit kan haar leven redden, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Er is nog heel veel geld nodig voor haar behandelingen. Jouw hulp is daarom hard nodig!

Dit jaar op 16 juli zijn Eefje & Jehro 3 jaar getrouwd... De afgelopen 2 jaar vechten zij samen voor Eefje haar leven!

Jouw donatie kan hen het mooiste en kostbaarste geven wat er is...... Tijd!

Help Eefje door zelf geld te geven en door al je vrienden, familieleden en collega's te vertellen over deze actie. Iedere donatie, klein of groot is van harte welkom!