fbpx

FAQ

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.


 • Waar kan ik zien hoeveel er al is gedoneerd?

  Onderaan de homepage staat een teller, deze wordt ongeveer een keer per week handmatig aangepast. De teller is voor het laatst aangepast op 11 oktober. Wil je op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen? Like dan alsjeblieft de pagina van Stichting Eefje op Facebook.

  facebook.com/helpeefje

 • Waarom krijgt Eefje geen immuuntherapie in Nederland?

  In de media wordt vaak bericht over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied en Eefje heeft ook diverse mensen gesproken die zijn genezen door een nieuwe vorm van immuuntherapie. Het is geweldig dat bepaalde vormen van kanker tegenwoordig heel goed behandeld kunnen worden met immuuntherapie, maar immuuntherapie is in Nederland nog in een experimenteel stadium. Voor zo’n beetje iedere vorm van kanker worden medicijnen of behandelingen getest, maar helaas zijn er geen studies voor baarmoederhalskanker. Deze worden ook niet gestart. Eefje komt hier dus niet voor in aanmerking.

  In het buitenland zijn verbluffende resultaten behaald (zoals bijvoorbeeld de til studie in de V.S.) maar dit is voor het AvL en andere ziekenhuizen in Nederland helaas geen reden om een vergelijkbare studie op te zetten. Mocht er in de toekomst toch ooit een studie wordt gestart dan moet Eefje eerst weer achteruit gaan om überhaupt in aanmerking te komen voor de studie. De werkzaamheid van het medicijn kan anders niet goed worden vastgesteld. De intentie is overduidelijk niet om al het mogelijke te doen een jonge vrouw in de bloei van haar leven te redden.

  Eefje bekijkt dit inmiddels van een positieve kant; het feit dat zij in Nederland is uitbehandeld kan wel eens haar redding zijn. Eefje is hierdoor blijven zoeken naar de best mogelijke behandeling. Zij gelooft dit nu te hebben gevonden in het IOZK. De gecombineerde en gepersonaliseerde aanpak van de Duitse kliniek overtreft wat er op dit moment in Nederland in studieverband gedaan kan worden.

 • Betaalt de zorgverzekering helemaal niets?

  Nee, de behandeling die Eefje in het IOZK in Keulen wil ondergaan zal niet worden vergoed door VGZ. Dit is ook de reden dat wij nu om jouw hulp vragen. Voor behandeling in het buitenland gelden strenge regels. Zo vindt vergoeding o.a. plaats op basis van het in Nederland geldende tarief voor de behandeling en dit is een behandeling die in Nederland niet wordt toegepast.

  In de afgelopen maanden is Eefje er ook achter gekomen dat de enige rekening waarop de zorgverzekeraar iets over lijkt te willen maken is hun eigen rekening. Sinds haar diagnose heeft Eefje alles op alles gezet om beter te worden en heeft o.a. behandelingen met hyperthermie en hoge dosis vitamine C toegevoegd aan haar behandelplan. Ook wordt zij bijgestaan door diverse (natuur)artsen. Eefje heeft hiermee goede resultaten behaald. Maar alle complementaire therapieën, de gigantische hoeveelheden supplementen, maar ook de liters slowjuice sap die nodig zijn om de kanker in bedwang te houden kosten geld. Met sommige behandeling is Eefje noodgedwongen gestopt omdat de zorgverzekeraar VGZ de kosten van deze aanvullende behandelingen tot nu toe niet heeft willen vergoeden. Ook niet deels.

 • Eefje deed het toch goed met haar zaak? Waarom betaalt ze niet zelf?

  Eefje heeft de afgelopen 2 jaar keihard gewerkt om haar eigen zaak op te zetten. Dit ging ontzettend goed, maar na maanden vechten tegen de kanker is alles wat zij had opgebouwd in rook opgegaan. Wat rest is rode cijfers op de bankrekening. Als startende ondernemer krijgt zij bij de bank geen lening. Als zij de kosten van al haar behandelingen zelf had kunnen blijven betalen of dit met een lening o.i.d. op had kunnen lossen dan had ze dit gedaan. Vragen om hulp en dit persoonlijke verhaal delen met de buitenwereld is ontzettend moeilijk. Zij doet dit niet voor niets!

  Het maakt Eefje ontzettend kwaad dat overleven uiteindelijk een kwestie van geld is. Dit is ook de reden dat zij met haar stichting in de toekomst andere mensen wil helpen die in een vergelijkbare situatie verkeren. Of je nu moet rondkomen van de bijstand of met bloed zweet en tranen net je hoofd boven het maaiveld hebt weten uit te steken; in Nederland (een van de rijkste landen ter wereld) zou iedereen de zorg moeten krijgen die hij/zijn verdient. We betalen niet voor niets met z’n allen zo’n €100 tot €200 in de maand aan de zorgverzekering. Absurd dus dat veel mensen een fundraiser nodig hebben om te kunnen overleven. Eefje hoopt dat haar verhaal en deze stichting uiteindelijk ook anderen kan helpen om de beste kans op genezing te grijpen.

  Wanneer je ernstig ziek bent heb je al je energie nodig voor herstel. Niemand zou zich in zo’n situatie zorgen moeten maken om geld.

 • Is er haast bij?

  Ja. Als we de statistieken van het ziekenhuis moeten geloven dan heeft Eefje niet de luxe om te wachten. Het “Wacht maar af” wat zij van de arts te horen krijgt is dan ook niet een “Wacht maar af, het komt vanzelf goed”. Het is een “Wacht maar af tot je doodgaat”.

  In haar zoektocht naar studies binnen en buiten Nederland heeft zij met veel artsen gesproken. De gedeelde mening is dat zij zo snel mogelijk actie moet ondernemen; als zij elders wel kan worden geholpen dan moet ze dat met beide handen aanpakken! Eefje is goed hersteld van de chemotherapie en heeft nu de energie en de kracht om de behandeling voort te zetten.

 • Waarom het IOZK?

  Nadat duidelijk werd dat Eefje in Nederland niet meer geholpen zou worden volgden heel veel gesprekken met klinieken in het buitenland en ex-patienten van deze klinieken om te bepalen wie Eefje het beste behandelplan kon bieden. Uiteindelijk is de keuze gemaakt voor de IOZK kliniek in Keulen. Het unieke aan deze kliniek is dat zij als enige in Duitsland werken met een combinatie van een oncolytisch virus en dendritische cel therapie.

Stichting Eefje | KvK-nummer 71792449